Emoties, daar begint álles mee. 

Waarom zou je met emoties aan de slag gaan?
Emoties verrijken je leven en maken je krachtig. Weerstand naar emoties volgt o.a. uit het taboe op emoties en de angst om te verliezen. Weerstand kan ook voortkomen uit de gedachte: wat zal ik in mezelf tegenkomen?

Aan de slag gaan met emoties is jezelf realiseren dat in relaties met anderen jouw succesvolle en kwetsbare delen worden geactiveerd. Doorzie de dynamiek. Je bent geen slachtoffer. Je bent eigenaar van je emoties. Werken met emoties is dat je je eigen plaats inneemt, dat je jezelf niet meer laat regeren door de buitenwereld.

Wanneer je met emoties aan de slag gaat, breng je verantwoordelijkheid en geluk in je kostbare leven. We helpen je om het taboe op emoties te doorbreken en laten je de heerlijke opluchting van emoties ervaren.

Je leert spelen met emoties en de kracht ervan te beleven.

Onderdrukte, giftige en onzichtbare emoties

Je leeft voortdurend vanuit je emoties, onvermijdelijk. Bijzonder is dat de meeste mensen zich schamen voor hun emoties. Terwijl iedereen er tot ver over de oren in zit. Wij zijn ‘weldenkende’ mensen. En kijken dus vaak met andermans ogen naar onszelf.

Wanneer je je emoties niet wilt voelen, blijven ze binnen. Wanneer je goed kunt veinzen en je je emoties onder controle houdt, ga je…

Klik op dit blok voor de gehele tekst.

Ik en de ander

Als er iets gebeurt en je hebt een bijna onhoudbare aandrang om je heftige emoties tegenover anderen te uiten, wat dan? Wij zien het als volgt: vóór de winter moet je hout sprokkelen, niet als er sneeuw ligt. Doe tijdig iets met emoties, kom in het reine met jezelf. En als zich dan een situatie voordoet die je intens raakt, wordt het…

Klik op dit blok voor de gehele tekst.

Emoties zijn niet zonder gedachten en andersom bestaan gedachten niet zonder emoties. Gedachten geven je bewustzijn over tijd en ruimte, je kunt ermee reflecteren en logisch nadenken. Emoties zijn beweging, e-motion, verandering, groei-energie. Gedachten en emoties zijn als broer en zus. Je kunt emoties en gedachten voelen, er van gewaar zijn. Elke gedachte kan worden gevoeld en heeft een gespiegelde emotie. Elke emotie creëert een corresponderend beeld in je hoofd.